FAQs om hjemmesiden Guldpris.dk

Hvad er guld?

Ordet guld kommer fra det old nordiske ‘geolu’, som betød farven gul, og som refererer til gulds gyldne farve. Guld er et af de fem ædelmetaller, som vi har her på jorden. Overalt på jorden fremstilles der mere stål på en time end al den guld, der nogensinde har været gravet op igennem tiden. Dette gør guld til et særligt metal, som har en værdi på grund af sin begrænsning og sin evne. Guld kan nemlig smeltes og omformes, så det har igennem tiden været anvendet til at fremstille smykker, antikviteter og praktiske genstande. 

Hvad er Guldpris.dk?

Guldpris.dk er en hjemmeside, hvor kan du se de seneste guldpriser fra de største guldhandlere i Danmark, så du hele tiden kan holde dig opdateret på priserne, og få den bedste pris for dit guld. De tilbyder en lang række funktioner og tabeller, som kan hjælpe dig med at beslutte, hvornår du skal sælge dit guld og hvem du bør sælge det til, for at få den bedste pris. På deres hjemmeside Sælg dit guld kan du se meget mere. 

Hvad er et guldpris indeks?

På hjemmesiden finder du et guldpris indeks, som er lavet til at vejlede dig til hvilke guld forhandlere, som kan tilbyde den bedste pris. Her får du altså direkte mulighed for at sammenligne priserne mellem forhandlerne på den type guld, som du sidder inde med. Her kan du kan også manuelt indtaste vægten i gram af din type guld, og herefter vil du få en vejledende estimering af hvad du vil kunne få for dit guld. 

Hvad er den internationale guldpris graf?

Denne internationale guldpris graf i realtid er en graf, som giver dig et overblik over det internationale marked for guldpriser. Det er også en graf som denne, som guld forhandlere i Danmark anvender ved prissætning, så det er en måde for dig at følge trends på, så du eventuelt kan vurdere, hvornår det er et godt tidspunkt for dig at sælge på. 

Hvad skal jeg tænke over, når jeg undersøger guldpriser?

Husk at vær opmærksom på, at aktiekursen på verdensmarkedet er baseret på rent guld, hvorimod guldpriser hos forhandlere vil være lavere, da den baserer på mængden af karat guld, som du har. Her henvises til hvor ‘rent’ dit guld er. Guld med lavere karat vil have en lavere pris, og der vil være en ekstra omkostning tilknyttet ved smeltning, da guld kun kan handles på verdensmakredet hvis det har en renhed på 99,9 procent. 

 

 

Læs også Guide: 7 trin til at kontrollere ægthed af guld hos mitkviklaan.dk.

Indlæg oprettet 32

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen