FAQ omkring rattan og møbel produktion

Hvor meget kender du til bæredygtighed og møbler? Det kommer nemlig oftest bag på folk at dine muligheder for at købe stilrige møbler, som ovenikøbet er bæredygtige, er helt tilgængelige, og det er endda til en overkommelig pris. Én mulighed er at købe møbler skabt af rattan fra Sika Design. Disse møbler er produceret af rattan, en græsart fra Indonesien, som høstes per håndkraft og produceres til møbler via håndkraft.

Med andre ord er det småt med udledning under produktionen af denne type møbler. Herunder kan du læse en FAQ omkring rattan, møbel produktion og Sika Design. Du kan også gå direkte til deres hjemmeside, Rattan møbler, og se det store sortiment, hvor du også kan bestille dine møbler online.

Hvad er rattan? 

Rattan er en græsart fra Indonesien, der vokser op af træerne i regnskoven. Det er verdens næst hurtigste voksende materiale, da det regenenerer sig selv i løbet af fem til syv år. Rattan kan vokse sig op til hundrede meter høj, og bliver høstet per håndkraft af lokale bønder. 

Hvorfor er rattan et godt materiale til møbel produktion?

Rattan er både et slidstærkt og modstandsdygtigt materiale over for varme, kulde og temperatursving, hvilket betyder dine møbler holder sig gode og stærke, både indendørs og udendørs. Særligt ét træk gør rattan et perfekt materiale til møbel produktion: Rattan er et solidt materiale og nemt at bøje, så med sin slidstærke natur kan dine rattan møbler holde i mange generationer. 

Hvad er Sika Design?

Sika Design er Skandinaviens ældste producent af rattan og kurvemøbler, startende i 1942. I dag har Sika Design ni forskellige kollektioner, som har fokus på komfort, materialet og det gode håndværk. 

Hvorfor er møbler fra Sika Design bæredygtige?

Høsten af materialet, produktionen af møblerne og transporten af møblerne foregår alt sammen efter et bæredygtigt koncept. Rattan bliver høstet af lokale bønder ved håndkraft. Alle møbler fra Sika Designs flettes og formes ved håndkraft, baseret på lokal traditionelt håndkraft. Der bruges derfor ganske få maskiner til hele produktionen.

Dernæst bliver møblerne sejlet direkte fra fabrikker i Indonesien til større eksport markeder, så møbler ikke sejles frem og tilbage forgæves. Da møblererne er stabelbare betyder det også, at de kan opbevares lettere, hvilket også mindsker udledning ved for eksempel transport. 

Hvordan får jeg fat i møbler fra Sika Design?

Du kan starte med at gå ind på deres hjemmeside Rattan møbler og se det store udvalg af møbler. Herfra kan du bestille online og få leveret dit nye møbel derhjemme. 

Indlæg oprettet 32

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen