Kender du historien bag Rolex?

Indholdsfortegnelse

Rolex

Historien om Rolex begynder med grundlæggeren Hans Wilsdorf, som startede med at lave det første vandtætte armåndsur kaldet Oyster. Dette udviklede sig til en hel række ure, der er blevet det fineste inden for urmageri, både ift. kvalitet og design. 

I en alder af 24 år, grundlagde Hans Wilsdorf et firma i London, hvis speciale var distribution af ure. Vi taler her om starten af 1900-tallet, hvor armbåndsuret ikke var blevet en ting og kvaliteten ikke var så god, men det var netop dette Hans Wilsdorf drømte om. Armbåndsure var ikke særlig præcise på det tidspunkt, men Hans Wilsdorf forudså, at de ikke kun kunne blive elegante, men også pålidelige. For at overbevise offentligheden om pålideligheden af hans innovative ure, udstyrede han dem med små, meget præcise bevægelser fremstillet af et schweizisk urmagerfirma i Bienne.

For det meste producerer Rolex mekaniske ure, men har også deltaget i udvikling af kvarts ure. Selvom de har lavet utrolig få kvartsmodeller til deres Oyster collection, var ingeniørerne i virksomheden medvirkende til design og implementering.

Tudor

Rolex tilbyder dyre kvalitetsure, hvor fokus er at sørge for den så tæt som muligt perfekte kvalitet, hvilket gør at prisen på disse ure er i den højere ende. Rolex har derfor designet produkter under mærket Tudor. Tudor er altså en del af Rolex, men koster en del mindre, så den almene dansker vil have større chance for at have råd til disse kvalitetsure. Tudor bruges endda af flere militæreorganisationer på et internationalt plan, da kvaliteten er så god, at den kan bruges af elite soldater og dykkere.

En investering 

Rolex længe været det mest eftertragtede brand, men er det stadig sådan? Ja! De sidste 3-4 år er priserne ganget med 2, 3 eller endda 4 for den samme model! Rolex er ikke længere bare et kvalitetsur, Rolex er blevet en stensikker investering for samlere. Flere og flere er nu begyndt at foretrække ure frem for finansielle investering. 

Submarina, GMT og Daytona – nogle af Rolex’ modeller, er de der stiger mest i pris, og som med alt andet, handler det om udbud og efterspørgsel. Køber man et Rolex med henblik på investering, skal man sørge for at passe rigtig godt på det. For hvis uret skal have skiftet visere, urskive eller rem, er uret ikke længere vintage og mister derfor en del af sin værdi. 

For at lære mere om Rolex, tryk på linket herunder:

Rolex

Indlæg oprettet 32

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen