Tips til de økonomisk ramte i coronatiden

Indholdsfortegnelse

Selvom det ikke er specielt fair at folk landet over bliver opsagt fra stillinger uden at kunne gøre noget ved det, så er det desværre en del af krisetiden. Virksomheder har ikke penge til at have lige så mange mennesker til at gå, når der ikke sker specielt meget. 

Det er specielt aktuelt i servicebranchen der er gået fra at have en travl sommer i vente til at have mistet mellem 90 og 100 procent af alle deres kunder. I sådanne brancher ville det kunne koste virksomheden dens eksistens at lade medarbejdere gå uden noget at lave – derfor bliver folk desværre opsagt på stribe lige i tiden. 

Hvis du er en af dem der desværre er blevet ramt og nu går hjemme på del- eller fuldtid, så er du garanteret begyndt at overveje hvordan du så kan lave penge til dagen og vejen – det er heldigvis ikke så svært i et land som Danmark, som man skulle tro. 

Der findes et utal af forskellige måder at låne- og få penge på, når man pludseligt er økonomisk trængende. Det skal dog lige siges, at ingen af disse metoder er langtidsholdbare og i stand til at substiturere et rigtigt arbejde – det er nødløsninger i krisetiden, der skal hjælpe dig med at holde hovedet ovenvande. 

Pantsæt dine gamle ting

Hvis dit økonomiske behov ikke er virkelig stort kan du med fordel overveje at pantsætte nogle af dine gamle ting. Det kunne være at du kunne lave til et par måneder ved at sælg macbook pro, nu hvor du alligevel havde en anden arbejdscomputer. Det kunnne også være at du havde et par designermøbler- eller tøjstykker som du alligevel ikke gik med – i sådan en tid gælder alle tips og tricks og det er alligevel sundt nok at rydde ud i skabet engang imellem. 

Du bør være opmærksom på at det ikke altid er smart at pantsætte noget som du har stor affektionsværdi for – for hvis du ikke kan betale det tilbage, så er der gode chancer for at det bliver solgt videre. 

Lån

Hvis dit økonomiske behov er lidt større kunne du overveje at låne penge i banken. Det er en træls situation at være i og hvis du er sikker på at du snart kan komme tilbage på arbejdsmarkedet igen, så er der ingen grund til at gå i hundene af stress, over at have lavvande i økonomien – der findes mange gode lån derude.  

Indlæg oprettet 32

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen