Vitaminer er vejen mod den sundere livsstil

Hvis man ikke har vitaminer har man intet liv. Kroppen kan simpelthen ikke fungere uden. De er med til at opretholde selve livet og give dig det du har brug for i din hverdag. 

For de fleste mennesker opnår man den tilstrækkelige mængde af vitaminer gennem den almindelige kost man indtager. Når det så er sagt kan det for nogle også være nødvendigt at tage et tilskud i form af vitaminpiller af forskellig art. For at man kan leve et sundt og langt liv som overhovedet muligt anbefales det at man får hele spektret af vitaminer ind. Derfor er det blevet altafgørende for at kunne skabe sig selv den helt sunde livsstil at tage kosttilskud.

Vitaminer er ingen erstatning for mad men blot en nødvendighed for at kunne optage og udnytte den mad du indtager korrekt i kroppen. Det kan være farligt ikke at have nok af den vitamin art der gør at du kan optage fx. jern (så får du intet ud af at tage jern tilskud). Indtagelse af for få vitaminer kan gøre dig syg, men såvel kan en overdosis. Det er altafgørende at man finder sin personlige krops balance, og ingen kroppe er ens.

Vitaminpiller er guds gave til dem der har behov for flere vitaminer og ikke har muligheden for at indtage det gennem kosten. Der er også specifikke målgrupper der til deleshed er udsat for manglen på vitaminer og her er det fascinerende at man har muligheden for at indtage det (selv hvis det kun er under graviditeten at man har et særligt behov). For at få den bedste virkning på vitaminerne skal de aldrig indtages på tom mave. 

A-vitamin er den type vi kender fra kød, fisk, æg og diverse mejeriprodukter. Herudover i grøntsager som spinat, gulerødder og grønkål.

B-vitamin findes i forskellige typer, men fællesnævneren for dem alle er at de også findes i kød. Størstedelen af denne type vitamin kan man ligeledes finde i diverse kornprodukter, hvilket i Danmark giver befolkningen rig mulighed for at få nok af disse vitaminer.

C-vitamin er det vi ofte forbinder med indtagelsen af citrusfrugter – og det er med til at beskytte mod virus og bakterier og styrke kroppens immunforsvar.

D-vitamin findes i fede fisk så som makrel, sild og laks. Hvis man indtager denne form for vitamin gennem et kosttilskud er det essentielt at man gør det sammen med et måltid bestående af et fedt element.

For at vide mere og få en mere dybdegående udredning af de forskellige former for vitaminer og deres funktioner i kroppen kan du læse mere lige her vitaminer

Andre sider om sundhed:

 1. bedreholdning.dk
 2. engodloebetur.dk
 3. enguidetilsundhed.dk
 4. fitnessbladet.dk
 5. fitnessexperten.dk
 6. friskogsundmad.dk
 7. helseogsundhed.dk
 8. simplebalance.dk
 9. sunde-madvaner.dk
 10. sundesager.dk
 11. sundhedidanmark.dk
 12. sundhedshjaelpen.dk
 13. sundhedsmagasin.dk
Indlæg oprettet 32

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen