Hvad kendetegner et anpartselskab?

Mange mennesker går med en drøm om at starte deres eget firma og leve drømmen ud som selvstændig og være deres egen herre, samt gøre lige det de ønsker. Sådan er det for de fleste ikke det der kommer til at ske. At være selvstændig er derimod hård arbejde, få penge i en måske lang periode og i værste tilfælde kan man gå konkurs, hvis det viser sig at drømmen ikke er bæredygtig. Derfor er det vigtigt at man fra start vælger den rigtige selskabsform, som i tilfælde af at det ikke går medfører de færreste konsekvenser for dig personligt og de næste mange år fremover. * Derfor er det en god ide at søge råd og vejledning hos enten en advokat eller hos en revisor om hvilken selskabsform du bør vælge så risikoen er så lille som mulig. Det er ikke nogen lille beslutning. Har du valgt at stifte et personligt ejet firma, kan du risikere at skulle gå fra hus og hjem og ikke de næste mange år kan få en fornuftig økonomi med mindre at du får gældssanering. 

Hvad kendetegner et anpartselskab?

Et kendetegn ved et anpartselskab er at det er relativt billigt at stifte et ApS. Det kan stiftes af en eller flere personer og pr. lov skal samtlige ejere skrives ned i en ejerbog. Der er begrænset hæftelse. Et ApS skal noteres hos Erhvervs- og Selskabsstyrelsen og det koster 670 kr. Uanset om du vælger at stifte et anpartselskab eller et A/S, bør du overveje at stifte et holdingselskab samtidig. Fordelen ved et holdingselskab er at det har skattemæssige fordele og du kan overføre penge fra et selskab til et andet hvilke er en fordel, hvis du har overskud i et og underskud i et andet selskab.

Det er nemmest hvis du stifter et holdingselskab samtidig med at du stifter et ApS. Du kan nemlig bruge de penge du har brugt på holdingselskabet på samtidig at stifte dit driftselskab, dit ApS.

Hvis du har et ApS er du lovligt forpligtet til hver år at lave en årsrapport og som skal godkendes som udgangspunkt af en revisor. 

Et ApS skal have et direktion og du kan vælge også at have en bestyrelse, men det er ikke et krav.

 

Indlæg oprettet 32

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen