Min gearkasse er i stykker eller hård at skifte gear med

Du starter mandag morgen med at sætte dig ud i din bil og skal op på arbejde – som hver uge nu engang starter. Du har kaffen pakket med i bilen og du får tændt motoren, selvom det er utroligt koldt udenfor og din bil normalt har problemer i koldt vejr. 

Du kører ud af garagen og pludseligt kan du mærke at du ikke kan sætte den i 2. gear. På alle bileder – både gamle og nye – kan der opstå problemer i deres Gearkasse. Fejl og problemer i gearkassen kan være utroligt dyrt og du håber bare at det er kulden udenfor der er skyld i det nye problem med gearkassen. Du holder stille i bilen i tomgang fordi du ikke vil gøre yderligere potentiel skade på bilen før den lige er blevet varmet godt op. Efter nogle minutter vælger du at sætte bilen i første gear og køre langsomt frem. Men når du forsøger at gå op i andet eller tredje gear er det som om at Gearkassen er låst.

Hvad gør man når der er problemer i gearkassen?

Ovenstående var en kort lille historie der forsøger at beskrive en helt konkret rigtig dårlig mandag hvor der pludselig opstår problemer i gearkassen. Men hvad skal man så gøre? For at undgå at en komplet udskiftning af gearkassen er nødvendig bør man altid kontakte en mekaniker så hurtigt som muligt efter at man oplever problemer i gearkassen. På den måde sikre du at du ikke forværrer det problemer der forårsager ubehaget ved kørsel. 

Hvad koster det at skifte gearkasse?

Det er ikke altid at der er nødvendigt at skifte hele gearkassen. Nogle gange kan du være heldig at det bare er fordi, at der har samlet sig snavs som gør gearskift besværet. Andre gange kan du være heldig at det bare er fordi der mangler olie i gearkassen og din mekaniker kan derfor løse dette problem bare ved at fylde olie i gearkassen igen. Så snart der er kommet olie i gearkassen vil det være nemt of flydende at skifte gear igen og dette vil ikke være vildt dyrt.

Er du dog så uheldig at der skal en hel ny gearkasse til – så er det en helt anden situation. Gearkasse (ud over motor) er nok noget af det dyreste du kan få skiftet og du bør derfor altid undersøge markedet inden du beslutter dig for at bruge en bestemt mekaniker.

Indlæg oprettet 32

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen