Videnskaben bag en sund græsplæne

Synes du, at din græsplæne ofte ser lidt trist og tør ud? Uanset hvad du prøver, er den aldrig lige så grøn og flot som naboens. Her kan du få mere viden om, hvordan du holder din græsplæne flot og grøn – hele året igennem. 

En flot og grøn græsplæne kommer ikke af sig selv. Det kræver nøjsom og vedligeholdende arbejde hele året rundt. Den vigtigste viden for at holde græsplænen grøn, er vand. Det er utrolig vigtigt, at din græsplæne har den rigtige fugtighed hele året rundt, så den ikke på nogle tidspunkter udtørrer. Selv under ekstreme vejrforhold som vi oplevede i sommeren 2018. 

En græsplæne kræver vand – masser af vand, og for mange er det at vande en græsplæne spild af kostbare dråber. En græsplæne er nemlig i stand til at gå i en slags dvale, indtil den igen får det vand, som den har brug for. Her er der dog ingen garantier for, at græsplænen vender tilbage i den samme kvalitet.

Kvaliteten af græsset er derfor altafgørende for at græsplænen holder sig flot, og det samme er kvaliteten af græsfrø. Et godt råd er ikke at gå på kompromis med kvaliteten på græs eller græsfrø, hvor pris og kvalitet ofte hænger sammen.

Hjælp græsplænen godt på vej

De fleste ved, at gødning er godt for planterne, det gælder også for græsplænen. Der findes mange forskellige slags gødning, som hjælper din plæne godt på vej, og topdressing er bare en af dem. 

Topdressing er gødning. En blanding af sand, muld og kompost eller naturgødning. Lær hvordan du laver din egen topdressing her

Topdressing bruges primært som naturlig gødning til græsplænen, men den kan også anvendes til andre formål. Er der for eksempel huller i græsplænen, eller er græsplænen ujævn. Så kan topdressing være en god løsning, som kan hjælpe på problemet.

Vælger man at bruge topdressing til græsset, er der få punkter, som er gode at følge, inden man går i gang.

  • Klip græsset ned til en højde på 4-6 cm 
  • Luft derefter græsplænen med en plænelufter 
  • Fjern det løse mos 

Nu er græsplænen klar til topdressingen, som fordeles i et jævnt lag.

Laget må ikke være tykkere end 10 millimeter. Ellers svitser eller drukner græs planterne. 

Græsplænen ser efter en sådan behandling flot, sund og indbydende ud. En græsplæne der garanteret vil få naboen til at kigge en ekstra gang. Læs er detaljeret guide om brugen af topdressing her.

Indlæg oprettet 32

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen